El departament de Política Territorial està molt satisfet de l'activitat que ja s'ha generat al nou aeroport de la Seu d'Urgell. Poc més de dos mesos després de la reobertura, l'equipament ja acull nombroses peticions de vols privats i d'activitat industrial, fins al punt que la Generalitat hi ha previst la instal·lació de més hangars. Aquest començament esperançador de l'equipament fa pensar al Govern que va pel bon camí per garantir l'ampliació que s'hi ha planificat.

Durant el mes de maig van passar pel nou aeroport uns 200 avions, que hi van fer prop de 280 operacions entre aterratges i enlairaments. El mes de juny, les aeronaus privades que van utilitzar l'equipament van ser 138, que van dur a terme un total de 231 operacions. En aquests dos primers mesos de funcionament, l'aeroport va registrar puntes d'ús els dies 21, 22 i 23 de maig perquè va acollir una jornada de portes obertes. Tan sols el dia 22 hi van passar 88 avions, i el dia de la inauguració n'hi van passar 27. Sobre aquest inici en el funcionament de l'equipament, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha explicat que "no ha costat gens" posar-lo en marxa. Nadal ha remarcat que no tan sols "hi ha molta activitat privada", sinó que també hi ha una "demanda efectiva" de nous hangars per a avionetes i helicòpters.

El conseller ha afirmat que "la demanda ens ha desbordat", ja que la previsió inicial era que l'aeroport funcionés en una primera etapa amb nou hangars. És per això que Nadal ha remarcat que "és evident que hi ha una demanda d'aviació privada esportiva que ha d'anar agafant cos que ha de servir perquè finalment tots plegats ens atrevim a fer l'ampliació que correspon".

L'aeroport de la Seu es va reobrir oficialment el divendres 4 de juny. Unes setmanes abans, però, ja havia acollit trobades d'aviació privada. La reobertura, feta en un acte que va encapçalar el President de la Generalitat, José Montilla, va tancar un període d'abandonament de 26 anys.

La Cerdanya observa

El funcionament del nou equipament és vist a distància tant des d'Andorra -que se n'ha desvinculat inicialment- com des de la Cerdanya, on esperen poder aprofitar-lo per atreure grups de turistes de zones allunyades.