L'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, ha enviat una carta a tots els sacerdots de la diòcesi convidant-los a preparar "l'ambient" per a la visita que el papa Benet XVI farà a Espanya i Catalunya el mes de novembre. En la carta, Vives insta els seus delegats a les parròquies a anar "preparant l'ambient d'acollida del Papa amb intencions de pregària i amb la divulgació de les catequesis que ha preparat la comissió organitzadora de Barcelona".

A més a més de l'ambient espiritual, el cap de la diòcesi d'Urgell també insta els capellans a preparar l'ambientació física de les parròquies. Amb aquest objectiu, els convida a col·locar els "cartells adients" que els pròxims dies enviarà el mateix bisbat a cada municipi "perquè siguin àmpliament difosos entre tots els assistents a les misses, i especialment entre els membres compromesos i els grups de les comunitats parroquials". La diòcesi d'Urgell vol organitzar una delegació nombrosa que el dia 7 de novembre es desplaci a Barcelona per assistir a la missa que Benet XVI farà a la Sagrada Família, a fi i efecte de consagrar oficialment la nova fase d'obres del temple.

En aquest sentit, Joan Enric Vives insta cada parròquia a designar un arxiprest o prevere per tal d'agafar les regnes de la contractació d'autocars i l'organització de visites a Barcelona.

Pobles petits sense missa

A fi i efecte de facilitar els desplaçaments, el bisbat ha proposat suspendre les misses dels pobles petits del dia 7 de novembre i avançar-les a la vigília i reduir les dels pobles grans. En aquest sentit, el cap de l'Església a la Cerdanya i l'Alt Urgell exposa als sacerdots que, si saben explicar bé aquesta mesura als seus feligresos, segur que en rebran la plena comprensió. Igualment, Vives informa els capellans que els que ho vulguin podran concelebrar la missa papal des de l'altar del temple expiatori. Els que ho desitgin cal, però, que ho diguin de manera immediata perquè el pla de seguretat del papa Benet XV requereix tenir els noms dels capellans que seran darrere el pontífex. La resta de membres de la delegació pirinenca que es desplaci a Barcelona seguirà la celebració eucarística des de l'exterior a través de pantalles de televisió.