L'escola Vedruna de Puigcerdà fa aquestes primers setmanes de l'any acadèmic les convivències d'inici de curs, una activitat que combina oci i reflexió organitzada pel bibat d'Urgell. Avui mateix participaran a la jornada de convivències una setantena d'alumnes de primer i segon, que se sumaran als cinquanta de tercer i quart d'ESO que ja les van fer la setmana passada.

Els joves, de tota la Cerdanya, passaran el dia a la residència la Immaculada que el bisbat d'Urgell té a Prats i Sansor, i a la tarda tornaran al centre escolar de Puigcerdà. A la residència, gestionada per una congregació de monges carmelites de Sant Josep, els estudiants participaran en un programa de jocs i activitats dissenyat perquè "debatin i reflexionin" sobre els valors que promouen els centres confessionals, segons ha explicat el responsable de Joventut del bisbat, Lluís Plana. Les activitats tenen, doncs, un objectiu pastoral per tal d'introduir la temàtica religiosa en el currículum acadèmic.

Aquest és el primer any que l'escola Vedruna de Puigcerdà se suma a les convivències d'inici de curs. Fa tres anys, l'escola La Salle de la Seu d'Urgell va estrenar el programa i l'any passat s'hi van afegir els col·legis Sant Ermengol i Janer d'Andorra. Plana ha explicat que la intenció del bisbat és ajudar els centres a activar aquest tipus d'activitat perquè més endavant ja ho facin de manera autònoma. El delegat de Joventut del bisbat ha explicat que si bé ara per ara no se celebren activitats conjuntes entre les escoles confessionals del bisbat, els responsables acadèmics sí que fan trobades anuals per tal de compartir experiències i mirar de coordinar continguts.