Els ajuntaments de la Cerdanya s'han cansat de pagar el servei de la gossera comuna amb l'Alt Urgell perquè, a més, consideren que l'utilitzen poc pel que paguen. Tant és així que el Consell Comarcal cerdà plantejarà al seu homòleg urgellenc un replantejament del model de gestió o, si més no, el del finançament. Actualment la Cerdanya es fa càrrec del 40% del funcionament de l'equipament i hi aporta uns 20.000 euros anuals fixos a més dels suplements de 300 euros per gos que ha de pagar l'Ajuntament que en troba un d'abandonat. Sumant les dues partides, la Cerdanya aporta uns 30.000 euros al refugi d'animals.

Aquest sistema ha estat declarat com a "insostenible" pel gerent del Consell cerdà, Ramon Moliner, perquè pateix un vici d'origen en el fet que els Ajuntaments no puguin identificar els animals i retornar-los als seus propietaris. La llei estableix l'obligació dels propietaris dels animals de tenir els gossos amb un xip que permeti identificar-los ràpidament. En realitat, però, els consistoris no tenen marge legal ni pressupost per fer posar el xip a tots els gossos del municipi i si es detecta un gos perdut en moltes ocasions fan els ulls grossos per tal d'evitar-se els 300 euros del servei de recollida. Si és inevitable, però, activen el procés de recollida avisant el Consell i fent desplaçar una persona en furgoneta de la Cerdanya fins a Benavarre, a l'Alt Urgell, on hi ha el refugi d'animals.

Anualment la Cerdanya aporta a la gossera uns 35 animals, dels prop de 90 que té actualment, 30 per sobre de la capacitat per a la qual va ser creada l'any 2007. Segons ha explicat Moliner, en les pròximes reunions que celebrin els Consells de les dues comarques, la Cerdanya plantejarà una nova redistribució de les despeses que tendeixi a rebaixar l'aportació cerdana. Tampoc no es pot descartar, però, que la negociació derivi en una nova fórmula de participació en la gestió de l'equipament que tracti els ajuntaments cerdans més com a clients amb una tarifa d'ús més cara però una reducció de la quota fixa. Des de l'any 2007 els ajuntaments de la Cerdanya paguen una quota fixa que va dels 1.200 euros als 6.000 segons la població de cada municipi.