La Cerdanya encara el pont de la Puríssima a ple rendiment. Una de les tres grans puntes de l'any, amb Cap d'Any i Setmana Santa, complirà el guió esperat per l'economia local: 26.000 segons residents, al voltant del 65% dels 44.000 que tenen casa a la comarca; 11.572 turistes ocupant el 80% dels 14.446 llits turístics que hi ha; les estacions d'esquí amb totes les pistes obertes per rebre al voltant de 50.000 esquiadors, i una afluència de visitants d'un dia que farà pujar la població momentània per sobre de les 100.000 persones. Un moviment que, tan sols amb el de les 8.700 famílies de segona residència que arribaran, deixarà una despesa de 3,2 milions d'euros, tenint en compte que de mitjana cada casa gasta 125 euros diaris i que s'hi estaran tres dies.

Les nevades d'aquesta setmana, que han deixat gruixos d'entre dos i cinc centímetres a partir dels 1.000 metres, han establert a la vall l'ambient hivernal que els professionals del turisme consideren clau perquè l'oferta cerdana atregui els visitants, sobretot barcelonins. Els telèfons dels hotels i de les oficines d'informació turística de Puigcerdà treien fum ahir amb els visitants que es decideixen a última hora, que cada vegada són més. Així ho va explicar la portaveu de l'associació d'hotelers, Núria Vidal, que va detallar que, si bé ahir el nivell de reserves fixava l'ocupació en el 60%, la previsió és que entre avui i demà els hotels, càmpings i apartaments se situïn al 80% de mitjana, i l'ocupació plena al peu de les pistes d'esquí. El client tipus de l'estada és el familiar que fa una reserva de tres nits: "gairebé ningú no s'hi està les quatre nits de dissabte a dimecres, tothom escurça el pont, bé per davant o bé per darrere". Com és habitual, les cases de turisme rural se situaran al 100% d'ocupació.

Comerç obert fins dimecres

El comerç de Puigcerdà posarà la seva contribució al pont obrint tots quatre dies, des de demà fins dimecres a les 2 del migdia, gràcies al fet de ser zona turística. Els botiguers esperen que el renovat centre de Puigcerdà, que no tindrà a punt la plaça Cabrinetty, esdevingui l'habitual pol d'atracció de visitants.