L'Ajuntament de Puigcerdà ha complert la promesa que va fer als treballadors i els ha tornat una part del sou quer els va retallar l'any passat arran del reial decret llei per a la reducció del dèficit públic dictat per Madrid. Després de fer números i comprovar que els últims dotze mesos el consistori ha aconseguit reduir la despesa del capítol de personal, l'equip de govern ha ingressat a les nòmines dels 133 treballadors municipals un percentatge que se situa entre el 2,5% i el 3% del salari.

La mesura ha estat justificada per la regidora d'Hisenda, Lourdes Porta, que ha explicat que l'Ajuntament ha fet un esforç molt gran de contenció no cobrint les baixes o les jubilacions a la plantilla. Porta ha argumentat que al tancament del desembre va comprovar que havia pogut fer una bossa suficient per retornar als treballadors una retallada que des del primer moment va qualificar d'injusta. La regidora està convençuda que la mesura és plenament legal perquè la retallada de la partida de personal es fa igualment i ha avisat que se sustenta en informes dels serveis tècnics municipals. En aquest sentit, la regidora Lourdes Porta ha remarcat que "nosaltres no faríem una cosa que no la poguéssim fer".

De 200 a 2.000 euros

L'equip de govern ha repartit entre els treballadors quantitats diferents de diners en funció del grau d'afectació que la mesura havia tingut sobre cada empleat. Així, la forquilla d'imports retornats es mou entre els 200 euros que han rebut la major part dels 133 treballadors -que tenen un salari que volta els mil euros- i els 2.000 euros, que han rebut els més veterans de la plantilla.

En vista al nou exercici pressupostari, la regidora ha avançat que també retallarà el 5% del personal tal com mana el decret i que, igualment, analitzarà al final d'any si pot tornar a fer el retorn.