Bellver de Cerdanya tindrà un govern monocolor. L'assemblea d'Alternativa per Bellver i Batllia (ABB) ha decidit que el seu regidor no renovi el pacte de govern que en l'actual mandat ha mantingut amb l'ERC de Xavier Porta, ara amb Endavant Cerdanya. Així, després del ple de constitució del nou Ajuntament, el dissabte dia 11, el segon tinent d'alcalde, Ventura Altarriba, passarà a l'oposició amb els tres regidors de CiU i deixarà que Endavant Cerdanya governi en solitari amb la majoria absoluta de set regidors.

Ventura Altarriba ha explicat que la decisió de deixar el govern municipal és exclusivament en clau interna. L'encara regidor en funcions de Cultura, Festes, Educació, Medi Ambient, Esports i Joventut ha argumentat que "els resultats electorals demostren que si bé en aquests quatre anys hem treballat molt els cinc regidors del govern, tan sols se'ls ha reconegut la feina a quatre" (en referència als quatre regidors d'ERC). En aquest sentit, l'Alternativa per Bellver, formació vinculada a Iniciativa per Catalunya -Verds EUA, esperava ampliar el nombre de votants i créixer com a mínim fins al segon regidor. En les eleccions del 2007 el partit es va quedar, amb 160 vots i un percentatge del 15,4%, a molts pocs vots del segon representant. En aquests últims comicis, en canvi, la formació ecologista i progressista es va quedar en 91 vots i un percentatge del 7,9%.

Davant aquest fet, l'assemblea d'ABB ha optat per passar a l'oposició i continuar "treballant pel poble des d'una altra dinàmica", segons ha explicat Altarriba. El regidor ha matisat que "en cap cas no ha estat una decisió motivada per un malentès amb l'equip de l'alcalde perquè, al contrari, ens han ofert continuar amb alguna regidoria". Aquest debat, però, no s'ha arribat a concretar perquè la decisió de passar a l'oposició ha estat irrevocable. Altarriba ha remarcat que l'ABB continuarà "aportant idees" i "fent crítica d'allò que no ens agradi tal com també hem fet quan hem estat al govern". El regidor ha remarcat, però, que "no farem una oposició de posar bastons a les rodes perquè no ens agrada, el que volem és que es facin coses pel poble i hi col·laborarem".