El departament d'Ensenyament ha promès a l'Ajuntament de Llívia que la nova escola que necessitat el poble tindrà la catalogació de prioritària. Això, amb els temps de crisi actuals, vol dir que el centre es podrà reubicar en mòduls prefabricats a partir del curs 2012-2013. Per a més endavant, sempre a partir del 2013, queda la possibilitat de trobar inversió per a la construcció del futur edifici, perquè per a aquest 2011 ja és impossible, i per al 2012, també.

Complint el compromís electoral segons el qual el nou centre educatiu seria una de les prioritats del nou govern local de CiU, una delegació de l'Ajuntament ha visitat la delegació d'Ensenyament a Girona. De la trobada, el govern que encapçalen l'alcaldessa Sílvia Orriols i el regidor d'Urbanisme Marc Torrent en van sortir contents, perquè "ara com a mínim tenim un compromís ferm i una acta en què es diu el que faran", segons ha explicat Torrent. El regidor ha explicat que representants del departament van visitar l'escola de Llívia abans de la reunió i això va possibilitar que "no fes falta convèncer-los de la precarietat que patim". Torrent ha lamentat que per al curs vinent ja no hi ha temps per instal·lar-hi els mòduls, i ha destacat que l'anterior govern tripartit va incomplir la promesa d'accelerar les obres de l'escola.

El regidor ha explicat que a partir d'ara començarà l'anàlisi sobre on cal col·locar els mòduls prefabricats, que hauran de ser necessàriament a l'entorn de les instal·lacions actuals per tal de facilitar la tasca dels educadors. Marc Torrent ha descartat, doncs, que els barracons es posin a la zona del parc de Sant Guillem, on és projectat el futur edifici.