Les estacions d'esquí alpí de Cerdanya ho tenen tot a punt per obrir les estacions. Els dos grans complexos de la baixa Cerdanya, La Molina i Masella, tenen els canons de neu preparats per començar a produir neu tan bon punt la comarca encadeni uns dies de fred. La modernització dels sistemes d'innivació ha permès als camps de neu no estar tan lligats a la meteorologia, de manera que no cal que nevi per obrir les pistes. Els responsables de les estacions confien que, un any més, l'esquí superi la crisi i al final de la temporada La Molina i Masella puguin repetir la suma de 700.000 dies d'esquí venuts.

Els representants de les estacions han encetat institucionalment la temporada blanca en el Welcome Winter Llívia, que es va celebrar ahir i abans-d'ahir. La responsable de comunicació de Masella, Maite Martín, va explicar que "estem molt il·lusionats, ho tenim tot en marxa, ja hem fet les proves amb els canons per tal que puguem ser, com sempre, els primers a inaugurar la temporada". Martín va avançar que "nosaltres obrirem el primer cap de setmana que sigui possible d'aquest mes de novembre... si pot ser el 18 o 19 ho farem, però si fa fred i podem produir neu mirarem d'obrir abans... el dia que puguem fer neu, obrirem". Sobre la crisi, Martín va apuntar que "el pitjor per a una estació és que no tingui neu, i per sort amb els canons en podem fer...". Des de Masella han considerat que l'esquí és una activitat que té la capacitat de sortir relativament airosa de la crisi pel fet de ser molt familiar.

Tres pistes noves a Masella

Sobre la nova temporada, Masella ha obert tres noves pistes, dues de negres i una de blava, a la zona de la Pia. Igualment, també ha millorat la xarxa de canons per poder, precisament, assegurar la innivació. L'estació també ha fet un esforç en el camp de la promoció. Tant és així que ha creat un nou ventall de productes de promoció adaptats a la crisi, com ara descomptes per a famílies, grups universitaris i per a infants i jubilats.

Estalvi energètic a La Molina

Per la seva banda, La Molina ha realitzat aquest any una inversió de 686.000 euros amb els quals ha executat un pla d'estalvi energètic que li permetrà reduir la despesa de 150.000 euros cada any. El programa, a més, també ha permès substituir 90 canons amb ginys que possibilitaran fer neu amb menys fred.

El pla també inclou la construcció d'una caldera de biomassa que generarà escalfor per a les calefaccions de diverses zones de l'estació. En els pròxims anys, el sistema energètic s'estendrà a altres zones del complex.