La Seu d'Urgell perfeccionarà l'espectacle del Retaule de Sant Ermengol. La regidoria de Cultura d'aquesta localitat, juntament amb la Fundació Societat i Cultura, organitzarà tallers de formació per millorar aquest espectacle i promocionar-lo entre els ciutadans de la Seu i també de Catalunya.

Concretament, aquestes sessions permetran als assistents perfeccionar la interpretació d'aquest espectacle i animar a la participació a més persones, cohesionant el grup d'actors amateurs i ajudar a la incorporació de gent jove. El primer dels tallers, sobre l'anàlisi del fet espectacular en el Retaule de Sant Ermengol començarà demà i continuarà dissabte 21 d'abril al centre cívic El Passeig. En aquest cas, es donaran les eines necessàries per millorar la seva representació a partir de les aportacions dels assistents. Isabel Cabos, gestora cultural serà l'encarregada de conduir aquest taller.

Per altra banda, s'ha previst un segon taller sobre interpretació teatral, dirigit per l'actor i director d'escena Joan Hernández, que començarà el 4 de juny i s'allargarà fins al 27 amb un total de vuit sessions. En aquest taller es donaran les eines per enfrontar-se a la interpretació d'un personatge teatral a partir dels personatges, textos i situacions de l'espectacle. Les inscripcions es poden fer a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.