El Parlament ha iniciat aquest mes el cinquè període de sessions de la novena legislatura amb la proposició de llei de la Cerdanya encara al calaix. El text que hi va presentar el Consell Comarcal abans d'acabar el mandat municipal anterior, al principi de l'any passat, està a l'expectativa que el Govern de la Generalitat tiri endavant altres iniciatives legislatives relacionades amb la gestió territorial, de manera que difícilment es podrà tramitar en aquest nou període de sessions.

La proposició de Llei Específica de Cerdanya, que és entre les 30 proposicions de llei que té pendents el Parlament, va entrar a tràmit parlamentari el maig de l'any passat. Si bé en principi semblava que el text es discutiria de seguida per part dels diputats, el grup de CiU va decidir posposar-ne el debat per prioritzar la nova llei d'organització del territori. Segons les tesis del grup de Govern, la tramitació d'aquest document ja podria abordar temàtiques que demana la llei específica cerdana i, per tant, la va posposar.

Esmenes a la totalitat

Actualment el text està admès a tràmit parlamentari tot esperant que ja junta de portaveus l'inclogui en un ordre del dia d'un ple. En aquest ple es discutiran les esmenes a la totalitat que li van presentar tan bon punt va entrar a la cambra els grups del PSC i d'ICV. En principi el text hauria de superar aquest tràmit perquè la majoria que formen CiU i PP li han compromès el mateix vot favorable que en la tramitació anterior, l'any 2009. En l'aire queden les posicions d'altres grups, com ara el d'ERC, que en aquella ocasió es va oposar a la tramitació a la comissió per debatre els articles.