La 30a edició de la Diada de la Cerdanya es va tancar ahir amb una alta participació de públic i amb el compromís per part de la banda francesa i la catalana de continuar treballant conjuntament i cercar vies de cooperació entre territoris. A les dotze del migdia es va celebrar l'Assemblea General d'Alcaldes, que va comptar amb la participació d'una vintena d'autoritats de la Cerdanya catalana i francesa, i que enguany va centrar el debat en la promoció turística del territori cerdà i en la unificació dels itineraris de senderisme.

El president del Consell Comarcal de la Baixa Cerdanya, Ramon Moliner, creu que "tot el que sigui anar-se coneixent i posar diferents qüestions sobre la taula és positiu, i ens permet trobar solucions comunes a problemes comuns". A l'hora de treballar en la promoció turística conjunta, s'han concretat accions a curt termini, com el compromís de compartir material i fulletons d'informació entre les oficines de turisme dels dos països, i estimular el coneixement de les persones que hi treballen.

També es va parlar d'establir un calendari de reunions entre els diferents grups de treball de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) per fer realitat nous projectes conjunts sobre turisme i senderisme, com una guia cultural de patrimoni.

La proposta arriba després del bon resultat de la cooperació entre els tècnics del Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya, de la Comunitat de Comunes i els de l'Ajuntament de Puigcerdà, que va permetre editar una guia de senderisme i excursions.

"En el terreny del senderisme hi ha camp per córrer", sentencia el president del Consell Comarcal. Un altre dels eixos de treball és la unificació de la senyalització de les rutes que travessen la frontera, ja que a dia d'avui els itineraris no estan complets a les guies ni comparteixen una mateixa llegenda.