El Consell de la Cerdanya fixa com a inversió la xarxa de senders

L'òrgan creu que els camins són el principal atractiu turístic i els condicionarà fins al 2016

07.03.2013 | 08:38
Un dels trams del camí de Sant Jaume que transcorren pel costat del Segre al terme municipal de Bellver
Un dels trams del camí de Sant Jaume que transcorren pel costat del Segre al terme municipal de Bellver

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha fixat en la xarxa de camins de la vall la seva principal prioritat inversora en els pròxims tres anys. L'òrgan comarcal ha establert un pla d'actuacions sobre els senders que creuen la Cerdanya d'est a oest i de nord a sud per tal de destinar-hi les principals partides econòmiques que aconsegueixi del nou Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per al període entre aquest any i el 2016. En el període de tres anys que ha acabat ara, el Consell va rebre 400.000 euros. El president de l'òrgan, Ramon Moliner, ha apuntat, però, que ara difícilment rebran aquesta quantitat.
El Consell considera que la xarxa de camins és un dels atractius més importants turísticament de la vall i així ho evidencien les estadístiques de visitants del Patronat Comarcal. Un dels camins sobre els quals es farà més incidència és el de Sant Jaume, que creua la vall des de Llívia fins a Martinet seguint el curs del Segre. El Consell ha previst destinar-hi 100.000 euros. El tècnic de Turisme del Patronat, Eduard Correa, ha apuntat que "és un dels valors turístics a l'alça perquè cada vegada atrau més gent i més diversa". Tant és així que pel camí hi passen no tan sols peregrins que fan la ruta sinó que també famílies que n'aprofiten petits trams centrals que són molt planers per passar un dia de festa fent-hi activitats. Correa ha explicat que algunes de les actuacions que caldrà fer sobre el Camí de Sant Jaume seran, per exemple, resoldre l'actual pas per l'estret d'Isòvol, que s'ha de fer pràcticament sobre la carretera N-260.

Unir la sèquia a Isòvol
En aquest tram queda pendent d'acabar un projecte d'aprofitament de la sèquia que travessa l'estret per la ribera esquerre del riu. Un tram de la sèquia, el que toca a Bellver, ja està cobert i s'hi pot passar pel damunt, però queda cobrir el tram que dóna al terme d'Isòvol. Correa ha explicat que s'hi ha de fer una actuació civil d'embergadura per canalitzar la sèquia, cobrir-la i instal·lar elements de seguretat. Per la seva banda, el president del Consell ha avançat que es coordinaran amb la comunitat de regants per fer l'obra. Ramon Moliner també ha apuntat que els diners del PUOSC també serviran per millorar el ferm en alguns trams del camí i per arreglar fuites d'aigua que hi ha en algunes sèquies que sovint aboquen aigua al sender al llarg del seu recorregut. Aquesta partida, que se centrarà en altres camins de la vall, tindrà una dotació de 60.000 euros. Les actuacions sobre el camí també inclouran la unificació de la senyalització perquè sigui amb rètols blaus arreu.

Cerdanya/Alt Urgell

La 28a Trobada Empresarial al Pirineu espera reunir 600 persones a la Seu d'Urgell

La 28a Trobada Empresarial al Pirineu espera reunir 600 persones a la Seu d'Urgell

Andreu Mas-Colell, Franz Heukamp, Carlos Andreu, Raúl Rojas o Joaquín Almunia, seran alguns dels...

Els joves de Puigcerdà s'alerten els uns als altres sobre les drogues i l'alcohol

Els joves de Puigcerdà s'alerten els uns als altres sobre les drogues i l'alcohol

L'Ajuntament impulsa un programa de conscienciació en què els mateixos joves són educadors

El quiròfan de l'hospital vell enviat a Etiòpia durà el nom de Puigcerdà

El quiròfan de l'hospital vell enviat a Etiòpia durà el nom de Puigcerdà

L'entitat solidària IPI ja té l'autorització per traslladar a l'Àfrica material donat per la...

Creen una app per incentivar el reciclatge a l'Alt Urgell

Creen una app per incentivar el reciclatge a l'Alt Urgell

La prova pilot per comprovar el funcionament de l'aplicació durarà quatre mesos

Vall de Meranges queda finalista en el concurs estatal Gourmet Quesos

Vall de Meranges queda finalista en el concurs estatal Gourmet Quesos

El nou reconeixement a Albert Pons premia el Xai cabré, un formatge de dues llets rentat amb sal

Enllaços recomanats: Premis cinema