La regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc i el Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de la Seu d'Urgell han organitzat un seguit de visites guiades adreçades als alumnes de totes les escoles de la ciutat amb l'objectiu de fer-los conèixer el patrimoni.

Les visites, que començaran avui, aniran a càrrec dels guies turístics de la gent gran que s'han format expressament per poder donar aquest servei de manera voluntària. Seran un total de 385 nens i nenes que participaran en aquesta activitat conduïda per padrins i padrines de la Seu, els quals els ensenyaran els monuments i emplaçaments més importants del centre històric de la ciutat. Amb aquesta activitat es vol potenciar, entre altres aspectes, la intergeneracionalitat.

Els alumnes de l'escola Pau Claris seran els encarregats de donar avui el tret de sortida a aquest cicle de visites, que finalitzarà el dimarts 16 de maig, amb els alumnes del col·legi La Salle. També hi participaran els alumnes de l'escola Albert Vives i l'escola Castellciutat. Els nens i nenes tenen entre 3 i 12 anys d'edat, de manera que s'han hagut d'adaptar les visites i les explicacions a les diferents franges d'edat, fins i tot per als més petits, que enguany seran els alumnes de parvulari de l'escola La Valira els que s'iniciaran en l'activitat.