Fa gairebé dos anys que l'associació de comerciants de Puigcerdà ha de renovar la seva junta directiva. Estava previst que a principi d'any es convoqués una assemblea dels associats per donar a conèixer la nova candidatura i votar-la, però aquesta data s'ha anat ajornant i encara no s'ha fet la reunió que ha de materialitzar el traspàs dels càrrecs.

El gener del 2012 els responsables de l'entitat comercial van trobar quatre persones que van mostrar-se interessades a agafar-los el relleu, però encara no s'ha efectuat el canvi. La presidenta en funcions de l'associació de comerciants, Marta Rufiandis, que també és la regidora de Comerç al consistori, assegura que "la data s'ha anat reemplaçant per diversos motius, però sabem que no pot allargar-se més i crec que el traspàs de poders serà immediat".

L'associació ha tingut des de mitjan 2011 problemes per trobar un nou candidat per presidir l'entitat. Quan la junta escollida el 2009 va finalitzar el seu mandat, amb David Ginesta al capdavant, no va sortir cap persona interessada a substituir els membres i es va allargar el mandat a l'espera de trobar nous associats disposats a formar la junta. El procés es va continuar allargant i el juny del 2012 Ginesta va presentar la seva renúncia per iniciar un nou projecte fora de la Cerdanya, com ja havia anunciat. Des de llavors i fins avui, Marta Rufiandis, que era la vicepresidenta de l'entitat, n'ocupa la presidència, que compagina amb el càrrec d'edil.