Meranges acull un any més les accions del projecte Boscos de Muntanya. La setena edició d'aquesta iniciativa (Bergwaldprojekt, en el seu nom internacional) té com a objectiu acostar les persones als boscos a través del voluntariat. Durant tres setmanes, un total de 52 persones voluntàries treballen acompanyades de l'equip del projecte, condicionant un canal de reg a Meranges, la canalització d'un torrent per evitar l'erosió i fent aclarides forestals en boscos d'avet.

El cap de treballs del Projecte Boscos de Muntanya a la Cerdanya, Marc Farrés, explica que les tasques es duen a terme d'acord amb els propietaris, gestors i enginyers forestals i tècnics dels parcs naturals.

Durant aquestes setmanes, en aquesta zona de Meranges es desenvoluparan diverses accions. En primer lloc, s'està realitzant una aclarida d'arbres de futur. Això és, diu Farrés, "seleccionar els peus amb més possibilitats de creixement" i eliminar la competència directa per afavorir el creixement dels més forts. Una altra de les feines que s'hi fan és la recuperació d'un canal de reg que va des de Fontbranella fins a Éller. Aquest rec, explica Farrés, és essencial per a l'abastiment d'aigua d'Éller i s'ha utilitzat durant un centenar d'anys.

La tercera de les feines que Projecte Boscos de Muntanya està fent a la Cerdanya és muntar estructures de bioenginyeria, amb pedra i fusta, en barrancs, per d'aquesta forma evitar l'erosió excessiva. En totes les tasques els participant utilitzen eines tradicionals i que funcionen de forma manual.