El Berguedà i la Cerdanya han estat les comarques que han registrat el rècord de litres caiguts durant el mes de juliol, segons les dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. El recull de les dades fet a través de les estacions automàtiques repartides arreu del territori, determinen que els aparells situats a Guardiola de Berguedà, a Gisclareny i a la zona nord del Cadí han estat els que han registrat més litres d'arreu de Catalunya.

Guardiola de Berguedà, amb 265 litres per metre quadrat (l/m2) ha estat l'estació que ha batut el record d'aigua acumulada aquest més de juliol, seguida per l'estació de Gisclareny, amb 222,4 l/m2 acumulats i de la situada a Cadí Nord, a 2.143 metres d'alçada, amb 178,6 l/m2.

Al llarg del mes de juliol, els dies que s'han registrat més pluges han estat del 8 al 21, on també Guardiola de Berguedà (176,5 l/m2), Gisclareny (166,8 l/m2) i la zona nord del Cadí (131,3 l/m2) han estat les zones amb més aigua acumulada. Entre aquest període de temps, cal destacar que el santuari de Queralt, al Berguedà, va registrar més de 61 litres per metre quadrat durant la jornada del 19 de juliol, on es van superar els 35 l/m2 en 30 minuts.

D'altra banda, entre el 22 i 31 de juliol cal remarcar algunes tempestes destacades també a la zona del Berguedà, amb 77,6 l/m2 registrats a Guardiola de Berguedà el 23 de juliol o els 38,9 l/m2 acumulats a Das, a la Cerdanya.

De la resta de territori, Osona i l'Alta Ribagorça també han batut rècords pel que fa a l'aigua acumulada durant el darrer mes, a causa de les fortes tempestes.