Els Mossos d'Esquadra van detenir el 13 de desembre passat un home per haver comès dos robatoris en una botiga i un magatzem. Es tracta d'un veí de Fontanals de Cerdanya, de 33 anys i de nacionalitat espanyola. El 28 de novembre passat, la responsable d'una botiga de telefonia mòbil de Puigcerdà va denunciar que li havien robat un telèfon mòbil de gamma alta mentre estava atenent uns clients. L'aparell, amb línia d'empresa, estava sobre una de les taules i algú el va agafar, aprofitant un moment de distracció del personal de l'establiment.

Els mossos van obrir una investigació durant la qual es van examinar les imatges del circuït de videovigilància de la botiga. De les filmacions es van extraure unes fotografies que van permetre identificar la persona que havia robat el telèfon.

El 13 de desembre els mossos es van presentar en una masia rural situada dins del terme de Fontanals de Cerdanya, on suposadament residia el presumpte lladre. Mentre els agents buscaven algú que els atengués, van passar per diverses quadres i estables adjunts a la masia. En un d'aquests, van veure que hi havia tres motocicletes i diferents eines mecàniques amuntegades. Els agents es van adonar que els esmentats objectes coincidien amb els que es van robar en un magatzem de Balltarga durant el mes de setembre passat.

Posteriorment, en un prat proper van localitzar l'home que estaven buscant. Aquest en veure els policies els va lliurar espontàniament el telèfon mòbil, reconeixent que l'havia robat. Quan els agents li van preguntar pel material que havien vist en una de les quadres, també va reconèixer que l'havia sostret per un suposat deute que tenia amb el propietari del magatzem de Balltarga.

Després de les dues confessions, el mossos van detenir l'home com a presumpte autor dels dos delictes. El detingut, que tenia antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de comparèixer al jutjat de Puigcerdà, quan sigui requerit.