Els gelats es consoliden com una alternativa a la producció agroalimentària a la Cerdanya. Un emprenedor francès instal·lat a Bellver ha aconseguit establir a la capital de la Batllia una moda creixent els últims anys a les zones de turisme rural de l'estat francès: la fabricació de gelats de qualitat a partir de la llet fresca dels ramats autòctons.

Pyreneum, un exemple de marca sorgida amb l'impuls de les ajudes econòmiques del Govern i dels Fons Europeus per a les zones rurals, fabrica gelats a Bellver amb la llet i la nata de les vaques de la Cerdanya per vendre'ls no tan sols a la vall sinó que també a Barcelona. El seu creador és Stephane Orsoni, un productor agroalimentari fet a si mateix que va entrar en el sector com una aposta personal. Orsoni explica quina és la base conceptual del negoci: "a Bellver tinc llet i nata de primera qualitat, som en una zona turística amb molts restaurants i no som lluny de les zones turístiques del país". Pel que fa a la fabricació del producte, Orsoni argumenta que "la base del gelat és llet i nata fresques, amb això fem la crema de gelat, i el gelats de diferents gustos amb productes de qualitat i de la Cerdanya". El resultat és un producte que si bé a tradicionalment no es vincula al Pirineu, ho està tant com la llet, el formatge o la carn procedents del bestiar que pastura pels seus prats.