Acciónatura, una ONG en defensa del medi ambient, denuncia que s'ha subhastat Les Bagues de Riu, a la Cerdanya, una de les avetoses més madures i de major interès científic del país, que podria ser tallada en un dels seus rodals en els propers dies. No es tracta d'un bosc qualsevol, perquè forma part de l'anomenat "Inventari de Boscos Singulars de Catalunya". El director d'Acciónatura, Francesc Giró, ha manifestat "malgrat que hi ha hagut un informe desfavorable per part de les autoritats del Parc Cadí-Moixeró, on es troba el bosc, aquest ha sortit igualment a subhasta per a ser talat".

Acciónatura i altres entitats es mostren "sorpreses i indignades per la situació", agreujada atès que el Parlament de Catalunya, en data 27 de febrer de 2014, va aprovar una moció que instava al Govern, entre d'altres, a 'ordenar que la subdirecció General de Boscos trameti l'Inventari de boscos singulars de Catalunya (CREAF, 2011) a tots els serveis territorials i comarcals i als òrgans gestors d'espais naturals protegits, per a garantir que s'adoptin mesures efectives i urgents per a evitar que es talli cap més bosc singular dels inclosos a l'Inventari', ha explicat Giró.

En relació a l'empresa adjudicatària de la subhasta, des d'Acciónatura, "s'ha endegat la iniciativa CompensaNatura per aconseguir recaptar els 13.800¤ que dita empresa ha pagat en el marc de la subhasta, per preservar el bosc de valor incalculable".

El tècnic del departament d'Agrcultura de Cerdanya, Francesc Cano, ha manifestat que "només es tallaran els arbres senyalitzats, serà un tala controlada pel departament, és un bosc especial i es tractarà com un bosc especial que és".