L'estrena de l'edició d'enguany d'El Retaule de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell s'ha fet esperar. La primera de les funcions d'aquest espectacle, prevista per a dissabte passat, 2 d'agost, es va haver de suspendre per la pluja. El mal temps va obligar a anul·lar la primera sessió al claustre de la catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell, que finalment va tenir lloc diumenge i que va aplegar prop d'un centenar d'espectadors.

Ahir a la nit havia de tenir lloc la segona de les representacions, que s'allargaran fins diumenge, 10 d'agost. L'escenificació, que narra la vida de Sant Ermengol, bisbe de la Seu des del 1010 fins al 1035 i personatge clau en el procés d'expansió dels comtats pirinencs, arriba enguany amb algunes novetats, que es van poder presenciar a les representacions d'ahir i de diumenge. Una és la introducció de la música en directe. Per primera vegada, s'ha pogut escoltar el cant de la Sibil·la -durant la primera escena, la del Mil·lenni- interpretat en directe per la soprano Laura de Castellet. Per altra banda, durant també dues funcions (la d'ahir i la d'avui) el Cor de Cambra Caterva de la localitat serà l'encarregat de posar la part musical, també en directe, a l'espectacle.

Un altre dels trets distintius de l'edició d'enguany és que l'espectacle se suma als actes del centenari del naixement d'Esteve Albert, l'autor i impulsor del muntatge l'any 1957. D'aquesta manera, dissabte que ve se celebraran diversos actes d'homenatge a Esteve Albert. A partir de 2/4 de 7, a la Sala de la Immaculada del centre cultural les Monges de la Seu d'Urgell, s'inaugurarà l'exposició itinerant Esteve Albert. Vida i obra. Per altra banda, es farà la projecció del reportatge documental sobre la història i els inicis del Retaule de Sant Ermengol confeccionat per Jesús Galindo, president del Retaule, i Jordi Lombarte. L'audiovisual recorda l'espectacle durant la primera època, fins al 1975.

També dissabte tindrà lloc una taula rodona amb actors de les primeres funcions i amb persones que van treballar amb Esteve Albert en els inicis de l'espectacle, l'any 1957, alguns, també han participat en el documental.

Les entrades per a l'espectacle tenen un preu de 15 euros (13 anticipada) i es poden comprar a l'Oficina de Turisme de la Seu, a l'Espai Ermengol i també al Consell Comarcal. A més, es poden reservar de manera telemàtica a través del web www.retaulesantermengol.com.