L'Ajuntament de Puigcerdà farà avui al vespre un agraïment públic a Josep Fonts, l'autor de la rèplica feta a mà del campanar de Santa Maria de la vila cerdana. L'alcalde, Albert Piñeira, rebrà avui Fonts a 2/4 de 8 del vespre al Museu Cerdà de Puigcerdà, on actualment es troba exposada la miniatura de l'emblemàtic edifici des del juny passat, cedida per Fonts.

Josep Fonts és un veí de Moià de 69 anys provinent del món del tèxtil i gran aficionat a crear reproduccions de pedra d'edificis o altres expressions artístiques. Fonts ha donat el campanar a l'Ajuntament de Puigcerdà, que, de moment, l'ha situat a l'edifici del Museu Cerdà mentre espera un emplaçament definitiu, ja sigui al mateix museu, que ara està en procés de renovació de les seves sales, o en algun altre espai públic que el faci més visible.

La rèplica del campanar de Santa Maria fa més d'un metre i mig i està feta amb pedra de Vinaixa i pedra de riera que l'autor mateix va a buscar i ciment cola per unir-les. Com ja va explicar Fonts a aquest diari, ha fet el campanar com un entreteniment perquè un dia, aprofitant uns dies de vacances que fa per Puigcerdà, va pensar que podria quedar bé. Ha fet altres rèpliques, com ara una de l'església de Moià o una del Guernica de Picasso.

El campanar està il·luminat per dins i per fora i per dur-lo a Puigcerdà va ser necessari que quatre homes el carreguessin al camió, ja que pesa 300 quilos. Fonts ha estat més de cinc mesos per elaborar aquesta escultura a escala.