La Cerdanya i l'Alt Urgell han posat a la venda un llibret sobre els episodis de la guerra del 1714 al territori. Es tracta d'una col·laboració entre les dues comarques que ha implicat les respectives institucions públiques i culturals.

El llibret, que costa dos euros, recull el catàleg de l'exposició Entre Àustries i Borbons, la Guerra de Successió a la Cerdanya i l'Urgellet, que també han preparat coordinadament. La mostra, de fet, la van produir els arxius comarcals de la Cerdanya i l'Alt Urgell com a acte del programa del Tricentenari. L'objectiu de l'acció és "explicar els fets ocorreguts al nostre territori entre 1705 i 1713", segons han explicat els responsables de la mostra. També han col·laborat en l'edició del llibret tant els Consells Comarcals de les dues comarques com els ajuntaments de Puigcerdà i la Seu d'Urgell. El llibret es pot trobar a les dues capitals. A la Seu a la botiga de l'Espai Ermengol Museu de la Ciutat i a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i a Puigcerdà a l'Oficina Municipal de Turisme situada al peu del campanar, al Centre d'Acollida Turística (CAT) i a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya, a la plaça del Rec.

L'exposició Entre Àustries i Borbons, la Guerra de Successió a la Cerdanya i l'Urgellet es va estrenar el mes passat a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya en l'inici d'un periple que la portarà també a Bellver, Alp, on es pot visitar durant la segona quinzena d'aquest mes, i a la Seu d'Urgell, on s'instal·larà el mes de setembre. La commemoració del tricentenari del 1714 ha permès als dos arxius comarcals realitzar una tasca coordinada de recerca de dades i vivències que va viure la gent del territori que fins ara havien quedat oblidades. La mostra i el llibret tenen com a objectiu difondre-les.