L'hospital transfronterer ha deixat de ser un edifici nou en desús al Pla de Rigolisa, als afores del nucli urbà. La sensació a Puigcerdà és que ara ja va de debò i que el nou equipament entra a les vides dels cerdans. La raó és que els serveis mèdics de l'hospital vell ja han començat a programar les primeres visites al nou hospital comú de la Cerdanya.

Els puigcerdanesos i cerdans que aquests dies estan demanant hores de visita als seus metges especialistes per dies més enllà del 15 de setembre ja reben l'ordre que hauran d'anar a les noves instal·lacions de l'hospital transfronterer. Fins fa poques setmanes, les visites a llarg termini es posposaven a l'espera que es confirmés plenament el trasllat i se'n fixés la data definitiva. Ara, en canvi, la situació ha canviat i molts pacients surten del taulell de l'hospital vell amb la visita concertada ja al nou edifici.

L'alcalde de Puigcerdà i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, que gestiona l'equipament vell, Albert Piñeira, ha explicat que, efectivament, està plenament consolidada la data del 15 de setembre com el primer dia en què els ciutadans podran entrar al nou edifici per a les visites mèdiques.

Aquest dia culminarà un procés que s'iniciarà el dijous dia 4 de setembre amb el trasllat dels primers serveis mèdics, ja que no tan sols s'han de canviar d'edifici el personal i equips mèdics sinó que també els pacients que hi estan ingressats. Piñeira ha apuntat que "a partir del dia 4 es començarà a desplaçar algun servei, però la data prevista és el quinze".