L'Ajuntament de Puigcerdà ha convocat administracions i institucions de tota la vall per celebrar els dies 19, 20 i 21 de setembre una nova edició de la Diada de Cerdanya. La capital cerdana pren el relleu de Porta, que la va organitzar l'any passat, amb l'objectiu de liderar una nova etapa en la relació entre les dues parts de la vall marcada per la coordinació turística.

Així, Puigcerdà ha preparat un programa amb possibles nous projectes comuns que plantegin tota la vall com un destí unificat. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que "la nostra intenció és proposar projectes de promoció turística molt concrets, perquè si ens proposem objectiu molt ambiciosos després costa molt de complir-los". En aquesta trobada Puigcerdà presentarà el nou llibret que recull les vint principals joies artístiques i del patrimoni cultural i arquitectònic de tota la vall, una obra que han fet les institucions públiques dels dos costats de la línia.

Seguint aquest mateix model de treball, Puigcerdà proposarà a la reunió d'alcaldes fixar les principals rutes de senderisme que creuen la vall i gestionar-les conjuntament. En aquesta línia, Puigcerdà proposarà la creació de guies d'activitats i actes de tota la vall per àmbits temàtics com ara cultura o esports.