La cúpula del que va ser el PSC a la Cerdanya s'ha passat a la nova formació MES, que han impulsat els parlamentaris socialistes del sector més catalanista. Al capdavant dels socialistes cerdans hi ha el que va ser president del Consell Comarcal i i alcalde d'Isòvol en l'anterior mandat, Esteve Maurell.

L'exdirigent del PSC i actual representant de MES a la comarca ha assegurat que bona part de la militància cerdana històrica del PSC s'està passant a la nova formació perquè, com ell, conserva l'esperit catalanista que no veuen en l'actual direcció del PSC. Maurell, que ocupa el càrrec de coordinador de MES no tan sols a la Cerdanya sinó també de la resta del Pirineu, ha explicat que "a la Cerdanya hi ha bastants militants que eren del PSC o del PSOE que s'estan passant a MES: cal tenir en compte que som un partit jove, però es va fent, hi ha molta gent del PSC que eren catalanistes i que s'estan passant cap a MES, són bastants els que ens donen suport".

Maurell ha avançat que a grans trets, MES donarà suport a les candidatures d'ERC que es presentin als municipis de la comarca. En aquest sentit, el dirigent de la nova formació ha avançat que les sigles MES acompanyaran les d'ERC en la candidatura de Puigcerdà. En aquest sentit, Maurell va assistir a l'acte de presentació de Raimon Ribas com a candidat d'ERC a les eleccions municipals.