La delegació comarcal de la Cerdanya de CiU va obrir divendres al vespre la campanya electoral per a les municipals amb un acte de presentació de les candidatures que ja té enllestides, que són quinze. Això vol dir que quan falta poc més d'un mes per als comicis la federació encara no ha aconseguit configurar una candidatura a dos municipis: Lles i Martinet.

Aquest fet topa amb el repte principal de la federació, que no és altre que consolidar la seva hegemonia a la majoria d'ajuntaments de la comarca, entre els quals els dels municipis més grans, i recuperar els altres dos municipis de pes que no té: Bellver i Martinet. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal i alcalde d'Alp, Ramon Moliner, va explicar que "aquesta és la nostra voluntat, mirar de fer llista a tots els municipis i intentar guanyar en aquells en els que no governen". En l'acte, en el qual hi va prendre part el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'hi van oficialitzar les candidatures continuistes d'Albert Piñeira a Puigcerdà; el mateix Moliner a Alp; Sílvia Orriols a Llívia pel que fa als municipis grans.

També es va presentar la candidatura de Marc Fernàndez de Bellver per mirar de tornar a la federació el consistori que ara té Endavant Cerdanya, i caps de cartell històrics per la comarca i el partit com Daniel Górriz a Prullans i Esteve Avelanet a Meranges.