Protecció Civil de la Generalitat i Túnels de Barcelona-Cadí van organitzar, la matinada d'ahir, un simulacre d'accident de trànsit amb posterior incendi del vehicle a la carretera C-16 a l'interior del Túnel del Cadí.

L'objectiu de l'exercici és posar en pràctica el Pla d'Autoprotecció de la instal·lació; comprovar els sistemes de detecció, realitzar els avisos corresponents i les actuacions del personal davant aquesta situació d'emergència; i alhora millorar la coordinació entre el personal de la instal·lació i els diferents cossos d'emergències actuants. L'exercici va simular la col·lisió i posterior incendi d'un turisme a la meitat del túnel, a uns 2.500 metres de cada boca, amb els dos ocupants d'aquest vehicle ferits per intoxicació de fum. L'escenari del simulacre va situar-se en un dia laborable al matí, amb la presència de diversos vehicles dins del túnel en el moment de l'accident, tot i que l'exercici va realitzar-se de matinada per alterar el mínim possible el normal ús del túnel per als usuaris.

Al simulacre hi van intervenir diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, dels Mossos d'Esquadra, el Servei d'Emergències Mèdiques i els voluntaris de Protecció Civil.