Demostrar que entre els joves de Puigcerdà hi ha talent, reconèixer el mèrit i esforç dels joves que han destacat per la seva activitat associativa, cultural o esportiva i convertir-los en un referent per a la resta de joves del municipi. Aquests són els principals objectius del programa Joves Talents impulsat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Puigcerdà.

La proposta s'ha convocat enguany per primera vegada i els guardonats amb aquest reconeixement han estat els integrants del Club Patinatge Artístic Puigcerdà i en concret cinc dels seus membres que aquesta temporada han destacat per l'alt nivell esportiu i la participació en diverses competicions nacionals i internacional: Anna Bertran, Laia Bertran, Maëva Gallarda, Eric Alis i Jan Vilella.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha destacat que aquest "homenatge als joves ha arribat amb l'objectiu de quedar-se i any rere any treure a la llum l'esforç i el mèrit dels joves del municipi". Per a Piñeira, és important "donar a conèixer que hi ha talent entre els joves de Puigcerdà i aconseguir que puguin ser un referent per a la resta de joves". En aquesta primera edició del certamen, des de l'àrea de Joventut del consistori s'ha optat per escollir al club de patinatge i concretament, a cinc dels seus patinadors que aquesta temporada han destacat a nivell esportiu.