Un ajudant de cuina, un recepcionista per la temporada d'estiu, personal assistencial, un caixer, monitors esportius o mecànics. Aquestes són algunes de les ofertes de treball que presentaven les empreses que ahir van participar a la segona edició de la Fira del Treball de la Cerdanya organitzada pel Consell Comarcal amb l'objectiu de facilitar als joves la inserció al món laboral.

La iniciativa va néixer l'any passat després de detectar, a partir d'un estudi realitzat, les necessitats en matèria d'ocupació dels joves i la realitat empresarial a la comarca de la Cerdanya. Així ho van explicar tècnics del Consell Comarcal que ahir rebien els assistents al Palau de Congressos d'Alp amb la intenció d'ajudar-los a trobar el seu lloc de treball.

L'activitat va tenir èxit en la primera edició -la passada tardor- i diverses persones van aconseguir un contracte de treball gràcies a les entrevistes realitzades a la fira. És per això que des del Consell Comarcal s'ha apostat perquè la iniciativa se celebri dos cops l'any, fent coincidir el certament amb l'inici de les temporades d'hivern i d'estiu.

Ahir van participar a la fira una dotzena d'empreses. Sis hi van ser de manera presencial: l'Hospital de Cerdanya, Pizza Stick, Carrefour, Cerdanya Resort, Altitud Extrem-Parc Aventura i Association Relaix Activités.

La resta, per la impossibilitat de ser a la fira, van delegar la recollida de currículums i l'explicació de les ofertes al Centre Acadèmic System, a l'Ajuntament de Puigcerdà i al Consell Comarcal de la Cerdanya, que durant tot l'any ja funcionen com a borsa de treball.