L'Ajuntament de Barcelona no presentarà la candidatura de la ciutat per acollir els jocs Olímpics d'Hivern de 2026 perquè no és una prioritat per al nou govern municipal de l'alcaldessa Ada Colau.

"Aquesta candidatura no és prioritària per a nosaltres", ha assenyalat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello en la roda de premsa celebrada avui al terme de la primera comissió de govern.

Pisarello ha assenyalat que la candidatura de Barcelona per acollir els jocs hivernals "no gaudia d'un consens generalitzat" i que el mateix alcalde Xavier Trias havia considerat la possibilitat de convocar una consulta per decidir si finalment es presentava.

Els alcaldes del Pirineu es mobilitzen per demanar a Colau que aposti pels Jocs

El Pirineu no vol quedar-se sense la candidatura olímpica pels Jocs del 26 amb Barcelona, i ara que el govern de la capital catalana ha recaigut en mans d'una Barcelona en Comú més pendent dels projectes socials que dels grans projectes com feia CiU, els representants del territori temen perdre l'oportunitat inversora.

Els alcaldes del Pirineu ja han establert que en les pròximes setmanes una delegació de batlles de les capitals de la serralada es desplaci a Barcelona per reunir-se amb la nova alcaldessa, Ada Colau. Així ho han anunciat tant l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, com el de la Seu, Albert Batalla, tots dos de CiU. Albert Batalla ha apuntat que "entenem que per a Colau potser la candidatura dels Jocs no és una prioritat però li volem explicar que per a nosaltres es tracta d'un projecte interessant i principal". Batalla ha argumentat que en aquesta primera trobada totes les parts podran informar l'altra de quines són les seves intencions al voltant d'aquest projecte, que per mitjà de l'anterior alcalde, Xavier Trias (CiU), es va plantejar com a beneficiós per a Barcelona i per al Pirineu. Batalla ha considerat que a la reunió hi han de poder participar els alcaldes de totes les capitals del Pirineu implicades. Per la seva banda, Piñeira ha situat la reunió amb el nou consistori barceloní entre les seves prioritats.