Tres de cada quatre empresaris que han assistit a la 26ena edició de la Trobada Empresarial al Pirineu que s'ha celebrat a la Seu d'Urgell ha considerat ''desencertada'' la decisió de l'equip d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona de retirar la candidatura dels Jocs d'Hivern, segons el resultat del Baròmetre d'opinió que s'organitza cada any en aquesta trobada. El crèdit ja no és un problema per els empresaris després que el 100% de les respostes asseguri que no tenen dificultats per accedir a les vies de finançament. La recuperació de l'economia es constata amb el fet que el 58,3% dels enquestats assegura que la seva empresa crearà nous llocs de treball en el transcurs dels pròxims sis mesos.

L'organització no ha informat del nombre d'empresaris que han respost a l'enquesta dels poc més de 600 persones inscrites a la jornada.

Mentre que fa un anys hi havia una preocupació generalitzada en relació amb la manca de crèdit a les empreses per part del sistema financer, ara, segons la resposta dels empresaris, aquest ja no és un problema perquè el 100% dels empresaris que han contestat asseguren que trobar finançament per a la seva empresa no és cap problema.

La retirada de la candidatura dels Jocs d'Hivern sí que ha irromput com un problema entre els empresaris del Pirineu. El 75% dels enquestats que han respòs ha qualificat de ''desencertada'' la decisió de l'equip municipal de l'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, mentre que el 25% ha considerat la decisió com encertada.

La fragmentació del mapa polític espanyol i català també s'ha posat sobre la taula i el 55,56% dels empresaris que han respòs considera que la fi del bipartidisme no tindrà un efecte positiu per a l'economia, mentre que 33,3% creu que és un fet positiu i l'11,11% respon que no ho sap.

En relació amb les perspectives econòmiques a curt termini de la seva empresa, el 91,6% assegura que incrementarà la facturació i el 58,33% assegura que en els pròxims sis mesos contractarà nova ocupació.