En una roda de premsa que es va celebrar ahir al migdia al consistori urgellenc, l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, va anunciar la creació de dues regidories noves, la de Transparència i Bon Govern, i la de Treball Fronterer. Segons Batalla, la incorporació d'aquestes dues novetats "segueix la línia marcada pels objectius de l'acció de govern" que l'equip actual vol portar a terme en els propers quatre anys.

Pel que fa a la regidoria de Treball Fronterer, Batalla va justificar-ne la creació argumentant que, d'aquesta manera, l'Ajuntament "podrà anticipar-se als canvis que es produeixin en el mercat andorrà i ajudar millor un col·lectiu de treballadors i treballadores important per a la ciutat".

Com en la darrera legislatura, les regidories de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'organitzaran en tres grans àrees de govern: la de serveis centrals i territori, presidida pel primer tinent d'alcalde, Jesús Fierro; la d'atenció a les persones, que dirigirà la segona tinent d'alcalde, Anna Vives, i la de promoció de la ciutat, encapçalada per la tercera tinent d'alcalde, Mireia Font.

D'acord amb Batalla, l'acció de govern municipal del mandat 2015-2019 es basarà en quatre aspectes: la recuperació econòmica, les polítiques socials, la promoció de la participació ciutadana, i la transparència i el bon govern. "Els temps en què vivim ens demanen un esforç complementari en aquesta darrera qüestió. Facilitarem l'accés a la informació", va assegurar Batalla.