Després del ple d'ahir a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, en què es van nomenar els representants del consistori als òrgans amb representació municipal, Compromís per la Seu denuncia que un pacte entre l'alcalde convergent, Albert Batalla, i Francesc Viaplana, del grup d'ERC, "ha deixat fora" del patronat de l'hospital de la Seu Òscar Ordeig, regidor de Compromís i alcaldable del partit en les darreres eleccions municipals.

Segons fonts de la formació, Compromís va proposar en fer-se públics els resultats dels comicis del 24-M que "tots els grups polítics municipals estiguessin representats en totes les societats i institucions" on l'Ajuntament té representació, atès que "cap grup no va obtenir la majoria absoluta" en les eleccions i que les dues llistes més votades, la de CiU i la de Compromís, van quedar "gairebé empatades" amb 7 i 6 regidors.

"Ens preguntem si els interessos partidistes no han prevalgut sobre els interessos i la voluntat de la ciutadania de la Seu expressada en les urnes", declaren aquestes mateixes fonts, que asseguren que, dins o fora del patronat, treballaran per "recuperar els més de 3 milions d'euros retallats per al funcionament ordinari de l'hospital".

Reacció d'ERC

"No hem arribat a cap acord per fer fora ningú", assegura el regidor d'ERC Francesc Viaplana. L'edil republicà explica que el seu partit no ha exclòs "en cap moment" Ordeig i Compromís de les negociacions per assignar representants dels grups municipals al patronat de l'hospital de la Seu.