Swiftair començarà a operar a la Seu el dia 18 amb vols a Madrid i Palma

L'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell comença així la seva activitat regular com a aeroport comercial

03.07.2015 | 17:01

La companyia aèria Swiftair començarà a operar el pròxim 18 de juliol des de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell (Alt Urgell) amb vols a Madrid i a Palma.

Segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'agència de viatges de La Seu "Regina" ha organitzat els vols amb aquesta companyia aeronàutica, que ha noliejat naus d'Air Europa per fer aquesta combinació amb Madrid i Palma cada dissabte, entre el 18 de juliol i el 8 d'agost.

Durant el dia d'avui, divendres, Swiftair farà proves d'aterratge i enlairament a l'aeroport amb un ATR72-500, amb capacitat de 50 seients, a requeriment d'AESA, l'Agència Estatal de Seguretat Aèria com a pas previ a l'operació comercial.

L'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell comença així la seva activitat regular com a aeroport comercial, a més de continuar amb les altres activitats que formen part del seu dia a dia: vols comercials puntuals, aviació general, aviació executiva, etc.

El 4 de juny del 2010, la Generalitat de Catalunya va reobrir la infraestructura com a aeròdrom privat després de renovar les instal·lacions i la pista. Aquesta instal·lació, que havia estat en mans privades, havia tancat les seves portes el 1984.

Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l'aeroport té cinc hangars construïts i disposa d'un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus.

El mes de gener passat, va iniciar la seva etapa com a aeroport comercial, una vegada completat el procés per convertir la instal·lació, fins aleshores aeròdrom privat, en aeroport públic i comercial.

La Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en el qual s'estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l'aeroport, així com en la recerca d'operadors.

La gestió i explotació de l'aeroport continua a càrrec de la Generalitat, a través d'Aeroports de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema