L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha contractat cinc persones que es trobaven en situació d'atur a través del programa Joves per l'ocupació, una iniciativa del Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat que té com a objectiu oferir a joves amb baixa qualificació les eines educatives i professionals necessàries perquè puguin inserir-se en el mercat de treball amb garanties.

Aquests joves urgellencs treballen des del passat mes de juny en el servei municipal de Parcs i Jardins on portaran a terme durant sis mesos tasques de jardineria en els diferents espais públics i jardins de la ciutat.

El programa Joves per l'ocupació és una proposta que combina formació educativa amb experiència pràctica en empreses adreçada a persones joves d'entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys, en el cas de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Joves per l'ocupació està finançat pel departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, el ministeri d'Ocupació i la Unió Europea.

Pel que fa a la comarca de l'Alt Urgell, s'hi ha implantat a través del Consell Comarcal. Gràcies al pla Joves per l'ocupació 2013-2015, 20 joves urgellencs han rebut un assessorament personal per trobar feina.