Ahir v a començar el muntatge de l'estructura del nou ascensor que connectarà la plaça Portal d'en Calva amb la plaça de l'Alguer. Amb aquesta intervenció urbanística, que també enllaçarà el nou aparcament del Museu Cerdà amb el centre de la vila, es facilitarà l'accés dels vianants al casc antic de Puigcerdà. Segons el calendari de l'Ajuntament, l'ascensor començarà a funcionar plenament a finals de juliol.

"Aquesta nova actuació permetrà superar el desnivell que hi ha entre les dues places, unir el centre de la vila amb diversos equipaments, com ara el Museu Cerdà, l'aparcament municipal del carrer de les Escoles Pies i l'institut Pere Borrell", explica l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. "A més a més, l'ascensor permetrà a les persones amb mobilitat reduïda que visitin la ciutat o que hi visquin superar les barreres arquitectòniques amb més facilitat", afegeix.

L'empresa adjudicatària del muntatge de l'aparell és la companyia catalana Ascensors Soler, especialitzada en la instal·lació, el manteniment i la reparació d'ascensors. Les obres tenen un cost de 153.216 euros, comptant-hi l'IVA, que s'ha finançat en la seva totalitat amb fons propis de l'Ajuntament de Puigcerdà.