El grup municipal de Compromís per la Seu (CxS) a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va demanar, en una reunió de la junta de govern local que es va celebrar aquest dilluns, que es millori la neteja dels carrers del centre històric de la capital de l'Alt Urgell durant els caps de setmana amb una "renovació dels plantejaments dels serveis municipals de neteja".

Segons fonts del partit, Compromís lamenta "la deixadesa i la brutícia acumulades durant els dies en què hi ha més turistes i visitants a la Seu", sobretot a les zones més "sensibles i turístiques". CxS considera que aquest problema es pot "accentuar" amb males olors a causa de les altes temperatures que s'estan registrant aquest estiu.

D'acord amb la formació política urgellenca, "cal potenciar el turisme a la ciutat", motiu pel qual argumenta que "la neteja i el manteniment són essencials" a l'hora de donar una imatge de ciutat "endreçada i de qualitat". CxS assegura que el consistori ha de vetllar per mantenir la ciutat neta "encara més" durant els caps de setmana, els dies festius i els períodes estivals de vacances.

Òscar Ordeig, portaveu de Compromís a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, afirma: "no podem permetre que el record que tinguin els visitants de la nostra ciutat sigui el d'uns carrers bruts i de contenidors desbordats. Hem demanat un replantejament dels serveis de neteja durant els dies més crítics i en farem el seguiment".