El líder del sector del cava, Freixenet, ha plantat 12.000 ceps en un terreny particular d'unes tres hectàrees d'extensió situat dins el terme municipal de Riu de Cerdanya, a prop del parc natural de Cadí-Moixeró.

Segons fonts de l'empresa, amb el fruit d'aquestes vinyes d'"agricultura ecològica" el celler de Sant Sadurní d'Anoia produirà un vi escumós d'altura que elaborarà d'acord amb les tècniques del mètode tradicional champenoise, el que se segueix per a la producció del cava. No obstant això, aquest escumós no podrà etiquetar-se com a cava, ja que ni el municipi on hi ha les vinyes, Riu de Cerdanya, ni la comarca no pertanyen a la Denominació d'Origen Cava.

A la Cerdanya, Freixenet hi cultivarà tres varietats de raïm: parellada, una varietat de cep blanca típica de les zones altes del Penedès, moscatell de gra petit i pinot negre. La primera collita es recollirà d'aquí a tres anys, per la qual cosa les primeres ampolles d'aquest escumós de muntanya no es podran tastar fins al 2020.

Freixenet calcula que les veremes a la Cerdanya seran molt tardanes i que el raïm no es podrà recollir "fins a final d'0ctubre o començament de novembre". Així mateix, el perill principal per a les vinyes en zones de muntanya són les gelades en els mesos d'abril i maig, quan floreixen els ceps.