El grup municipal de Compromís per la Seu d'Urgell, que lidera el diputat Òscar Ordeig, ha proposat la creació d'una comissió municipal de seguiment sobre la candidatura de la catedral de Santa Maria com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco.

El grup de l'oposició al consistori alturgellenc ha fet aquesta proposta alhora que ha criticat l'equip de govern de CiU per "manca de gestió" i "passivitat", perquè, al seu entendre, no ha fet res en els cinc anys que fa que es va presentar la proposta al ple. Compromís per la Seu tenia previst presentar aquesta proposta en el ple municipal que es va celebrar ahir a la nit a través d'una moció.

Membres del grup d'Ordeig han argumentat que "lamentablement, i malgrat que la proposta va ser aprovada, durant cinc anys no es va fer cap pas per part del govern municipal per encetar aquest considerable projecte que representaria per una ciutat com la Seu una fita important, la qual permetria situar aquesta vall pirinenca en els mapes mundials amb més rellevància, amb tots els aspectes positius que això comportaria".

El grup de l'oposició considera que l'Ajuntament de la Seu és qui ha de liderar el projecte, ja que el govern d'Andorra, amb qui l'equip de govern ha anunciat que es vol aliar per presentar la candidatura amb el romànic andorrà, ha remarcat que el projecte està tot just en fase embrionària. En aquest sentit, Ordeig ha apuntat que "l'Ajuntament de la Seu, on es va iniciar aquest camí fa cinc anys, hauria de ser la institució que lideri aquest projecte vital per a la revitalització de la ciutat i del Pirineu". Actualment la candidatura de la catedral queda englobada en un projecte conjunt amb el romànic d'Andorra i de l'Arieja.