El cantant britànic Elton John ha aterrat aquest dissabte amb un avió privat a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, a Montferrer i Castellbó (Alt Urgell), quan faltaven cinc minuts per les dues al migdia, en el primer dia que la infraestructura acollia vols comercials. Elton John ofereix a les set d'aquest vespre un concert al poliesportiu d'Andorra. Abans d'ell, a les 12.30h ha arribat un altre avió privat que traslladava els músics que l'acompanyaran en l'actuació i els seus instruments. El més matiner però, ha estat el primer vol comercial, que ha aterrat procedent de Madrid a les 11.20h amb 17 passatges. Aquest mateix avió s'ha enlairat a les 12.40 cap a Palma de Mallorca, amb 28 viatgers.

L'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell ha rebut aquest dissabte el primer vol de toruroperació de la companyia Swiftair, amb 17 passatgers. Una hora més tard, la mateixa nau s'ha enlairat amb 28 passatgers a bord, que han viatjat cap a Palma. L'agència de viatges de la Seu d'Urgell, Regina, ha organitzat vols amb aquesta companyia aeronàutica, que ha fletat naus d'Air Europa per fer aquesta combinació cada dissabte, del 18 de juliol al 8 d'agost.

L'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell combina, d'aquesta manera, la seva activitat regular com a aeroport comercial, amb altres com vols comercials puntuals, aviació general i aviació executiva.

Els periodistes arribats de Madrid han visitat el Mercat de la Seu, la Catedral i el Parc olímpic del Segre. Després han pogut gaudir de la gastronomia típica del Pirineu abans de tornar cap a Madrid aquesta mateixa tarda. La Patricia Rojas, blogger en la Cosmopolilla.com, i el Diego Chesa, del blog dondetemetes.net, han explicat que han vingut a conèixer els avantatges de l'aeroport de la Seu per esquiar a Andorra i els atractius del Pirineu.

Dels viatgers que han marxat cap a Palma de Mallorca, la Pepita Colell ha explicat que l'aeroport de la Seu és perfecte per ella perquè està més a prop que el de Barcelona i té un bon aparcament. El Julià Tintoré espera que l'aeroport tingui futur perquè és molt còmode i pròxim. El Javier Bustillo, director comercial de Swiftair, per la seva banda, ha explicat que el vol ha anat molt bé i ha lloat la infraestructura. Faltaria, però, ha dit, un sistema millor per poder aterrar a la Seu en cas que la visibilitat no sigui bona. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, s'ha mostrat satisfet per l'inici dels vols comercials a l'aeroport i ha dit que "avui és la demostració que l'aeroport de la Seu pot funcionar".

Gairebé 10.000 vols des de la seva reobertura, fa cinc anys

El 4 de juny de 2010, la Generalitat de Catalunya va reobrir la infraestructura com a aeròdrom privat després de renovar les instal·lacions i la pista. Aquesta instal·lació, que havia estat en mans privades, havia tancat les seves portes el 1984. Actualment, i amb prop de 10.000 operacions realitzades, l'aeroport té cinc hangars construïts i disposa d'un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus. El mes de gener de 2015, l'aeroport va iniciar la seva etapa com a aeroport comercial, un cop completat el procés per a convertir la instal·lació, fins llavors aeròdrom privat, en aeroport públic i comercial.

Acord de gestió de l'aeroport entre Catalunya i Andorra

La Generalitat de Catalunya i el Govern d'Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en què s'estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l'aeroport, així com en la cerca d'operadors. La gestió i explotació de l'aeroport continua a càrrec de la Generalitat, a través d'Aeroports de Catalunya.