El col·lectiu Esquerra Independentista de la Seu d'Urgell, constituït des de maig de l'any passat, arriba aquest cap de setmana a una de les seves fites: la inauguració de l'Ateneu de l'Alt Urgell.

L'Ateneu és un espai de debat i reflexió al centre de la Seu que inclourà un bar. Durant els últims mesos els membres d'aquest col·lectiu, que aplega els components d'Arran, la CUP i Endavant, han anat preparant un local de restauració a tocar de la catedral i l'ajuntament. En aquest espai, l'ateneu pretén fer-se un lloc a la vida social i política de la ciutat i la comarca. L'entitat ha convocat per a demà, dissabte, una festa d'inauguració que, a partir de 2/4 de 12 del migdia, programarà tallers d'estampació de samarretes, una cercavila, un vermut, una exposició sobre el procés de creació de l'entitat, un dinar popular, un ball de tarda, un sopar i una cantada popular.

Els portaveus de l'entitat, que ja suma uns 80 socis, han explicat que " durant l'estiu l'Ateneu tindrà una programació cultural variada de la qual anirem informant a través del web i xarxes i, ja de cara a la tardor, es presentarà una programació estable que se sumarà a les activitats que des de diverses entitats i col·lectius es desenvoluparan a l'ateneu". Per començar, ja s'ha programat per a dimecres que ve una xerrada debat obre el tractat transatlàntic de lliure comerç i inversions.