L'Espai Ermengol ha reeditat la Ruta del Formatge, una proposta cultural i lúdica que té per objectiu remarcar la dedicació de la Seu d'Urgell a la indústria formatgera artesanal.

La nova edició de la ruta es va obrir ahir amb una visita a la formatgeria Baridà, situada a Bar. Els participants en la jornada inicien la visita amb una sessió teòrica al mateix Espai Ermengol per, després, desplaçar-se a la formatgeria, on són atesos pel mestre artesà. La ruta ha programat cinc visites més que s'aniran programant fins l'octubre. Segons ha informat l'Ajuntament urgellenc, la pròxima ruta serà la que permetrà conèixer, el diumenge 23 d'agost, la formatgeria artesana Castell-llebre, de Peramola. El programa també inclou la visita a la formatgeria artesana L'Oliva, d'Oliana, el diumenge 20 de setembre. Tancarà aquesta nova edició de la Ruta del Formatge la visita a La Reula el diumenge 25 d'octubre. La Ruta del Formatge s'emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca, segons han remarcat des del consistori. La inscripció a les visites és gratuïta i es pot fer a l'Espai Ermengol.