Els productors agroalimentaris de la Cerdanya i l'Alt Urgell s'han fet un lloc als prestatges de la cadena de supermercats Caprabo del territori. Segons han informat els responsables de la cadena, amb establiments a Puigcerdà, Alp i la Seu d'Urgell, 16 petits productors i cooperatives agràries de les dues comarques aporten els seus aliments, com ara formatges, derivats del porc, melmelades o preparats de cuina.

Aquests artesans aporten un total de 70 productes. Des de la cadena de supermercats han anunciat que, segons es desprèn dels seus càlculs, la venda d'aquests productes locals de l'Alt Urgell i la Cerdanya registrarà en els pròxims mesos un increment del 15%, un percentatge que s'ha de consolidar al final de l'exercici. Des de Caprabo han remarcat que els productes de proximitat suposen al final de l'any un nivell de vendes de 23 milions d'euros. En aquest sentit, el responsable d'aquest segment de l'alimentació de la cadena de supermercats, Fernando Tercero, ha explicat que "el programa de proximitat per comarques de Caprabo té una resposta molt positiva tant per part dels productors com per part del consumidor final, que està responent al valor afegit dels productes de proximitat".

El programa té la col·laboració del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i de les cooperatives agràries.