El Retaule de Sant Ermengol canvia de director artístic

L'urgellenc Joan Hernández agafa el relleu a Lluís Obiols i es marca l'objectiu de donar més ritme a la representació

28.07.2015 | 14:11
El president del Patronat, Jesús Galindo, la segona tinent d´alcalde, Anna Vives, i el director artístic de l´espectacle, Joan Hernández.

El Retaule de Sant Ermengol estrena enguany nou director artístic de l'espectacle. L'actor i director urgellenc, Joan Hernández, ha agafat el relleu de Lluís Obiols que ha estat director des de l'any 2007. El president del Patronat, Jesús Galindo, ha manifestat "la voluntat de professionalitzar la direcció, sense perdre el vessant amateur de l'obra". Hernández ha dit que posarà ''èmfasi en la humanització dels personatges del Retaule". Altres reptes que s'imposa el nou director són els de "donar més ritme i dinamisme a l'obra". Galindo ha remarcat que el gran repte que tenen és ''aconseguir que gent de fora de la Seu vingui a les representacions".

Més interpretació per part dels actors, més ritme, noves veus en off i més música, són els elements en què Hernández posarà l'accent per aquesta nova edició del Retaule de Sant Ermengol. Hernández ha assegurat que "els actors han de conèixer més els seus personatges per tal que a l'hora d'interpretar sàpiguen perquè diuen les coses i d'aquesta manera".

El Retaule de Sant Ermengol, es va començar a representar l'any 1957 als claustres de la Catedral de la Seu d'Urgell. Evoca de manera plàstica uns fragments de la vida de Sant Ermengol, bisbe d'Urgell als inicis del segle XI, patró de la ciutat, sobre un text literari d'Esteve Albert.

La música és una peça clau en aquest espectacle amb fragments de peces del Barroc i de cant gregorià, així com una interpretació cantada en directe per un dels actors, mentre que un narrador va donant pas als diferents quadres que s'escenifiquen. Enguany, la soprano que interpreta el Cant de la Sibil·la de la Seu d'Urgell, Laura Castellet, intervindrà en totes representacions.

El Retaule de Sant Ermengol es podrà veure al Claustre de la Catedral de la Seu entre els dies 7 i 15 d'agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema