L'aprovació dels sous i assignacions del govern del Consell Comarcal de la Cerdanya (CiU) ha desfermat les crítiques de l'oposició d'ERC i Endavant Cerdanya, fins al punt que la formació republicana ha demanat la creació d'una comissió de transparència que vetlli, sense rebre cap retribució, pel compliment dels paràmetres de bona i pública gestió econòmica.

La gota que ha fet vessar el got per als partits de l'oposició és la creació d'una comissió de coordinació que formaran els tretze membres del govern de CiU l'assistència a les reunions de la qual suposaran 300 euros per conseller. Les reunions d'aquesta comissió no tenen una periodicitat fixada, la qual cosa també ha provocat les crítiques de l'oposició. En nom d'ERC, Raimon Ribas ha considerat que és absurd que es creï una comissió i ha presentat una proposta per crear una comissió de transparència que apliqui un pla de treball en aquest sentit.

La jornada del president

A més d'aquesta comissió de coordinació, el Consell també ha aprovat que els membres de la junta de govern, que es reuneixen setmanalment, cobrin 250 euros per cada reunió i que el president, Ramon Moliner, rebi un salari de 2.000 euros mensuals per una dedicació que el mateix alcalde d'Alp va fixar ahir en el 80% de la jornada.