Puigcerdà planteja la Festa de l'Estany com la festa major amb els estiuejants

L'Ajuntament aposta per una celebració amb un programa de quatre dies i deixa enrere el format tradicional centrat en les dues rues

20.08.2015 | 07:43
Una trobada de gegants durant la Festa de l´Estany de l´any passat a la plaça dels Herois de Puigcerdà

La Festa de l'Estany és, essencialment, la festa al voltant de les dues desfilades de carrosses de diumenge al matí i al vespre; amb les comparses locals que durant mesos han estat confeccionant uns carruatges que sovint costen milers d'euros. Però l'Ajuntament vol que cada vegada més, de la festa, en destaqui quelcom més que aquestes dues cites. Per això s'ha decidit a programar un cartell d'actes que facilita que la Festa de l'Estany sigui la segona Festa Major de l'estiu.

Així, si la Festa Major del Roser, que la capital cerdana celebra al juliol, fa sortir al carrer els puigcerdanesos, la de l'Estany és viscuda com una celebració en què el segon resident i el turista també té un lloc principal. De fet, l'equip de govern, amb l'alcalde, Albert Piñeira, al capdavant han apostat ja en els últims anys per allargar la Festa de l'Estany, perquè és la que dóna nom a la vila més enllà de la frontera comarcal. La de l'Estany és una festivitat exclusiva i, per tant, és més fàcil diferenciar de l'ampli ventall de festes majors que es viuen arreu del país. El fet que se celebri al final de l'agost, a més, dóna a la celebració un aire de comiat entre els puigcerdanesos i els visitants, que han triplicat el padró durant les vacances d'estiu. El regidor responsable de la festa, Pere Tor, ha explicat que "la nostra intenció és potenciar aquesta festa el màxim possible" perquè, a la vegada, és una de les festes més sentides i participatives no tan sols pels puigcerdanesos, sinó també pels cerdans, segons el regidor. Tor ha remarcat que "a la Cerdanya la gent espera la Festa de l'Estany amb candeletes, és de llarg la festa més participativa de l'estiu a la comarca".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema