Representants dels sectors de l'agricultura i la ramaderia de la Cerdanya van reunir-se la setmana passada amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, per trobar solucions als problemes de sostenibilitat econòmica que afecten les explotacions ramaderes en les zones de muntanya.

En la trobada, Ciuraneta va prometre als productors cerdans que el Govern els pagarà, com a mínim, el 51 % de l'import total de la Indemnització Compensatòria de Muntanya (ICM) de l'any 2014, que encara no han cobrat. L'ICM és una ajuda pública creada per mitigar els desavantatges que suposa tirar endavant l'activitat agrària i ramadera a les comarques de muntanya si es compara amb altres territoris del país. Alguns d'aquests desavantatges de les explotacions ramaderes d'altura poden ser les condicions meteorològiques adverses o els sobrecostos de fer arribar els pinsos i el farratge a llocs allunyats dels punts de producció.

Josep Bombardó és un productor de vedella de Montellà. Diumenge passat va ser un dels representants del sector que es va reunir amb el conseller. Explica que la trobada amb Ciuraneta va ser profitosa, ja que va traslladar-los la voluntat del Govern de pagar-los una part de les subvencions.