Càritas Diocesana d'Urgell ha iniciat una campanya per recaptar diners i ajudes per cobrir les necessitats que tenen actualment les diverses organitzacions de Càritas de Grècia, Macedònia, Sèrbia i altres països de l'Europa de l'Est arran de l'allau de refugiats que fugen dels conflictes armats de Síria, l'Iraq i d'altres països de l'àrea de la Mediterrània.

L'entitat urgellenca, a més, ha enviat una carta als mossens i a les diferents Càritas parroquials del territori, en la qual els insta a "continuar les accions" per ajudar els refugiats mitjançant l'acollida i la donació de fons econòmics.

D'aquesta manera, Càritas Diocesana d'Urgell recull el testimoni de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, que en l'homilia de la darrera festa de la patrona d'Andorra, la Mare de Déu de Meritxell, va instar els fidels a ajudar i acollir la població refugiada que fuig de la violència i la barbàrie que assola des de fa cinc anys Síria i altres països de la Mediterrània. "Ens proposem estar al costat d'aquestes persones i del seu patiment", va dir Vives en l'homilia. L'arquebisbe va aprofitar l'avinentesa per recordar les paraules del papa Francesc sobre aquesta qüestió, que diumenge passat va fer una crida "a les parròquies, a les comunitats religioses, als monestirs i als santuaris de tot Europa" perquè acullin "una família de refugiats".

Els mossens de l'arxiprestat de les valls d'Andorra, juntament amb Càritas Nacional d'Andorra, també han decidit impulsar una campanya pels refugiats que arriben a Europa en el territori andorrà.

Participació de la Cerdanya

L'assistència a la població refugiada no es coordina només des de les entitats caritatives. Les administracions públiques catalanes, amb els ajuntaments al capdavant, també s'hi han sumat en les darreres setmanes.