L'empresa andorrana El Teu Soci Aeri (TSA) ofereix un servei d'aerotaxis a la demanda des de l'aeroport d'Andorra- La Seu. D'aquesta manera, es converteix en la primera empresa aèria que s'instal·la a l'aeroport de la Seu d'ençà que el passat més de gener va obtenir tots els permisos per acollir vols comercials. TSA disposa d'un reactor Cessna Citation II, amb capacitat per a un màxim de vuit persones i tres tripulants, el radi d'operacions és de gairebé 3.000 quilòmetres de distància, i pot anar fins a les illes Canàries o el nord d'Europa. El director de TSA, Manel Campos, ha manifestat que "hem de volar entre dues-centes o dues-centes cinquanta hores a l'any perquè l'empresa sigui viable".

Itàlia, Anglaterra, Nord d'Àfrica o Espanya són algunes de les peticions que ja ha rebut la companyia TSA per a volar amb el seu aerotaxi. Campos ha explicat que el servei ja és plenament operatiu i ha assegurat que "hem rebut una 15 de peticions que estem cotitzant, encara no hem rebut cap encàrrec en ferm".

El director de TSA ha senyalat que "el cost de llogar l'avió no és exclusiu, sinó que és perfectament competitiu amb els preus dels vols regulars, sempre que l'avió vagi ple". En aquest sentit ha afegit que "hi ha moltes variables pel preu, depèn de la distància, de l'aeroport de destí o de les diferents taxes que ens poden aplicar".

Campos ha explicat que han elegit l'aeroport d'Andorra-La Seu, ja que és on s'han format com a pilots comercials, perquè volen fer una aposta clara pel Pirineu i l'aeroport de la Seu i perquè han percebut que hi havia una demanda del servei.

En relació a la instal·lació d'un GPS per tal de poder fer l'aproximació instrumental a l'aeroport, Campos ha dit que "tot el que sigui millorar és positiu, però la falta del sistema no és cap impediment per poder volar"

Escola de vol

A part del servei d'aerotaxis, l'empresa ofereix també cursos de pilot privat i de dron. La formació ja ha començat i compten amb tres alumnes que estan realitzant les classes amb una avioneta monomotor de quatre places. Segons va explicar el responsable de la firma andorrana, durant els pròxims mesos disposaran dels permisos necessaris per oferir formació per a hostesses de vol i la carrera de pilot comercial.